Avukata Soru Sor 2023

//

Av. Hakan Taşdemir

Günümüzde insanlar yaptıkları veya yapacağı eylemlerden önce herhangi bir avukattan hukuki yardım alma eğilimi artırmış vaziyettedir. Bu eğilimin artışının en büyük sebeplerinden birisi toplumun artan okur-yazar oranı ve gelişen teknoloji ile birlikte hukuki konulara ulaşmanın kolaylaşmasıdır.

Sizlerde avukata soru sormak istiyorsanız yapmanız gereken sitemizde yer alan ilgili makaleleri okuyup konu hakkında önbilgi edindikten sonra tekrardan sitemizde yer alan avukata sor kısmından veya whatsapp, telefon görüşmesi, mail yoluyla bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Günlük hayatta karşılaştığınız, bilinen veya henüz adını dahi duymadığınız ama büyük cirolara sahip kurumsal firmaların neredeyse tamamı uzmanlık gerektiren her alanda avukata soru sorarak danışmanlık hizmeti almaktadır. Danışmanlık sektörü her gün yeni alanları da içine alarak danışmanlık hizmetlerinin kapsamını artırmakta ve yükselen bu talebi yeni danışmanlar yetiştirerek karşılamaya çabalamaktadırlar. Akla gelebilecek her firmanın kolayca yararlandığı avukata soru sorma hizmetinden sizler de sitemizde yer alan iletişim araçlarıyla yararlanabilirsiniz.

Hatırlatmakta fayda gördüğümüz bir mevzu var şöyle ki; Hukuki sorunlara dair paylaşılan bilgiler, avukatın sır saklama yükümlülüğü altında gizli tutulacaktır. Avukat hem kanun hem de meslek etiği gereği danışmanlık hizmeti adı altında edindiği bilgileri kesinlikle üçüncü kişilerle paylaşmayacaktır.

Avukata Danış

Hukuk hayatın her anında ve her yerinde yer alır. Anayasamızda da belirtilmiş olduğu üzere Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Buna bağlı olarak da toplumu oluşturan her bir vatandaş olarak bizler hukuk düzeninin içerisinde yer almaktayız. Benim hukukla, mahkemeyle, avukatla ne işim olabilir demek mümkün değildir. Hayatımızın bir bölümünde illa ki hukuksal bir olaya veya bir işleme öyle ya da böyle taraf ya da tanık oluruz. Bunun aksinin gerçekleşmesi için ıssız bir adada tek başına yaşıyor olmanız gerekir. Bu tarz durumlarla karşılaştığınızda ise öncelikle başınıza gelen problemi o alanda hizmet veren uzman avukata soru sorup önbilgi alabilirsiniz.

Daha önce de açıklanmış olduğu üzere gitgide toplum nezdinde avukata danışma eğilimi artmaktadır. Hukuki problemlerin çözümünde avukata danışıp bilgi almak sizi ileride doğabilecek olası masraflardan veya hak kayıplarına karşı koruyacaktır. Bu açıklamalardan doğrultusunda açık yüreklilikle söyleyebiliriz ki tecrübeli bir avukattan bilgi almak adına avukata soru sormanız sizin açınızdan her anlamda faydanızadır.

Danışmanlık hizmetinde taraflar arasında avukat-müvekkil ilişkisi kurulmamaktadır. Vekalet ilişkisi ancak avukat adına noter aracılığıyla vekaletname düzenlenmesi ile mümkündür. Danışmanlık hizmeti ile yalnızca hukuki sorunlara dair yanıtlar verilecek, süreç konusunda detaylı bilgilendirmede bulunulacaktır. Avukatlarımıza buradan soru sorabilirsiniz.

Avukata Soru Sor Ücretsiz

Whatsapp, mail yoluyla veya telefon görüşmesi şeklinde danışmanlık hizmeti alırken randevu alınması halinde ofisimizde yüzyüze danışmanlık hizmetinden yararlanırken sormuş olduğunuz sorularda açık ve net olmanız, olayla doğrudan ilgisi bulunmayan konulara girmemeniz sağlıklı bir iletişim ve sorunun doğru teşhis edilebilmesi adına daha verimli olacaktır. Bu şekilde sorularınıza çözümler üretmemiz daha kolay olacaktır. Konudan sapmamanız kaydıyla her türlü detaya yer verebilirsiniz. Konudan sapılması halinde bizlerin ve sizlerin açısından gereksiz detaylarla uğraşmak vakit kaybına yol açacaktır. İletinizi göndermeden önce lütfen son bir kez okuyup, eksik bilgi olup olmadığını teyit edin. Öğrenmek istediğiniz bilgiyi açık bir şekilde sorduğunuzdan emin olun. Yalnızca konudan bahsetmeniz yeterli olmayacaktır.

Hukuk büromuz İstanbul merkezli olmasına rağmen Türkiye ve hatta yurtdışına dahi hizmet vermektedir. Bu nedenle İstanbul dışındaki şehirlerde veya yurtdışında yaşıyor olsanız dahi sorularınızı tarafımıza iletebilirsiniz.

Hukuki sorunlara dair paylaşılan bilgiler, avukatın sır saklama yükümlülüğü altında gizli tutulacaktır. Avukat hem kanun hem de meslek etiği gereği danışmanlık hizmeti adı altında edindiği bilgileri kesinlikle üçüncü kişilerle paylaşmayacaktır.

Sanal Avukata Soru Sorma

Uzman avukat kadromuz hukuki danışmanlık hizmeti vermektedir. Başka ülkede veya şehir dışında olan ya da zaman bulamadığı için ofisimize gelme imkânı olamayanlar için internet üzerinden “Sanal Hukuki Danışmanlık Hizmeti” verilebilmektedir. Danışmanlık hizmeti almak isteyen kimse, bulunduğu ülke ve şehir fark etmeksizin randevu almak için büromuzla iletişime geçebilir. Danışmanlık, talep üzerine yazılı veya sözlü olarak verilmektedir. Yazılı danışmanlık hizmetinden yararlanmak isteyen kimseyle e-posta üzerinden yazılı olarak hukuki sorulara cevap verilmektedir.

Online olarak görüntülü veya sesli aramayla gerçekleştirilen danışmanlık hizmeti ile yüz yüze yapılan danışmanlık hizmeti arasında hiçbir fark bulunmamaktadır. Teknolojinin gelişmesi ile şehir dışında olan veya zamanı olmayan kimselere ofise gelmesi gerek kalmadan hukuki sorunları adına ‘’Sanal Hukuki Danışmanlık Hizmeti’’ ile mümkün kılınmıştır. Böylelikle teknoloji sayesinde hızlı ve güvenilir bir şekilde hukuki sorunlara dair detaylı bilgilendirmede bulunma mümkün hale gelmiştir.

Ücretsiz Avukata Danışma

Fakat danışmanlığın tam anlamıyla bir meslek olarak görülmemesi, danışmanlara herhangi bir izin veya lisans verilmiyor olması birçok kişinin danışman olmasına sebebiyet vermektedir. Ücretsiz danışmanlık ta genellikle bu tip şahıslar tarafından ortaya çıkarılmaktadır. Ücretsiz Danışmanlık veya Ücretsiz Avukat Danışma diye bir müessese Türk hukukunda bulunmamaktadır. Danışma hizmetinden yararlanılması durumunda danışılan kişinin emeğinden faydalanılmasından dolayı bu emeğin bir karşılığı olmak zorundadır. İçinde bulunduğumuz hukuk alanında da avukatlık mesleği bir nevi danışmanlık olarak değerlendirilebilir. Hukuk sektöründe ücretsiz danışmanlık verdiğini iddia eden insanlara itibar etmemenizi öneririz.

Günümüzde iş kollarının ve mesleki faaliyetlerin çok fazla çeşitlilik göstermesi bireylerin ve de kurumların belli başlı bölümlerde uzmanlaşmaları sonucunu ortaya çıkarmaktadır. Hukuki danışmanlık hizmetini veren kişinin uzmanlığının konusu da bu alanlara dair özel ve genel hukuk kavramlarıdır. Birey veya kurum belli bir alanda faaliyet göstermeyi amaç edinmiş olabilir fakat bu durum ihtiyaç duyacağı hukuki bilgiye sahip olduğu anlamına gelmemektedir. Zira hukukta her konuya dair özel düzenlemeler bulunsa dahi bazı genel veya daha temelde yer alan bilgilere de ihtiyaç doğabilir.

This form is currently undergoing maintenance. Please try again later.

Yorum yapın